Francia hagymaleves
A francia hagymaleves elkészítése több változatban,ahogy a franciák csinálják
-sütőbe való kis tálkákba szétmerjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal. 240 fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.
Francia hagymaleves egyszerüen
Hozzávalok 4 személyre:
60 dkg vöröshagyma
50 gr vaj
2 evökanál liszt
reszelt sajt
só
bors
Elkészités:
-egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát és megpiritjuk,
-rászorjuk a lisztet, összekeverjük és hozzá öntünk másfél liter vizet, felforraljuk majd közepes tüzön 20 percig fözzük
-sütöbe illö tálakba tálaljuk ,majd fokhagymás piritos kenyeret helyezünk a tetejére és megszorjuk reszelt sajttal és a sütöbe tesszük mig a sajt megpirul a tetején.
Igazi francia ételek!
NYAM NYAM NYAM !!!